2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

creatieve brein achter 2handjes diane Het creatieve brein achter 2handjes.

Mijn naam is Diane Trommelen. Ik ben de gelukkige eigenaresse van 2Handjes.nl en tevens het creatieve brein. Ik ben een vrolijke vrouw die passie en werk combineert, waardoor ik genieten van het leven tot een kunst heb gemaakt.

Na het behalen van mijn diploma aan de Middelbare land- en tuinbouwschool in Breda, ben ik een bloemenwinkel begonnen in het Brabantse Drunen. Deze heb ik 7 jaar met veel enthousiasme geleid. Daarna 2 jaartjes groothandel in cadeauartikelen. Het gemis om met de handjes aan de slag te zijn was een reden om weer iets anders te gaan doen. Workshops geven in groendecoraties. Dit gaf al snel niet genoeg uitdaging voor me.

Er was zoveel meer aan creativiteit om me heen. Regelmatig nam ik ergens een lesje, maar het meeste ontdekte ik zelf, door er gewoon aan te beginnen. Waar ik iedere dag nog dankbaar voor ben, mijn creativieit is niet meer te stoppen. HEERLIJK!
Gelukkig is het rechter deel van mijn hersen ook goed ontwikkeld, lef en ondernemen komt dan goed van pas. Inmiddels komen de workshoppers uit heel Nederland en weten zij de 2Handjes goed te vinden.
In 2017 nam ik een grote beslissing.

Mijn lifestory vanaf 2017.

Nieuwe uitdagingen. Voor het eerst in mijn leven ga ik wonen en werken van elkaar scheiden. Ik heb een prachtig nieuw atelier op een geweldige locatie. Hier ga ik verder met mijn 'nieuwe' toekomst. Het wordt tijd om meer tijd te gaan besteden aan mijn 'eigen werk'. Twee dagen in de week ga ik zelf genieten van het hakken aan een steen of bezig zijn met mijn sieradenlijn van glaskralen. Vier dagen van de week, 100% actief met 2handjes. Waarvan drie dagen les geven in mijn atelier en één dag werken op kantoor. Ik kan jullie niet missen! De rekensom is snel gemaakt. Dan blijft er één dag over. Dat gaat de grootste uitdaging worden, dan ga ik niets doen. (ben bang dat ik hiervoor in therapie moet)

 

Het jaar 2018

Ik ben inmiddels helemaal gewend in mijn nieuwe atelier. Het is een feestje om er te werken en voor het eerst in mijn leven ga ik naar mijn werk en ook aan het einde van de dag naar huis. Na een half jaartje op een apartement heb ik nu een schattig huisje gekocht midden in het centrum van Dongen. Daar is mijn thuis. 2017 was een hectisch jaar, gelukkig heb ik inmiddels mijn rust op beide plekken gevonden. Vol energie ga ik dit feestjaar in. Feestjaar? Ik schrok er zelf ook een beetje van. Het is 25 jaar geleden dat ik begonnen ben om mijn creaticviteit te delen. Dat ga ik zeker vieren met jullie. Voor het hele jaar door heb ik feestmomentjes gepland.

Samen met mijn 2 kinderen is het leven PERFECT!!

Het jaar 2019

Wat stroomt de creativiteit. Ik sta nog steeds helemaal achter mijn beslissing om wonen en werken uit elkaar te halen.
Er komen steeds meer nieuwe ideeën voor de creatieve workshops bij me naar boven. Ik heb nu meer tijd om te experimenteren met allerlei nieuwe materialen. Dan ben je toch aan het werk zul je zeggen. Nee dat is niet zo bij Diane. Ontwerpen geeft mij rust. Normaal moest het dan meteen een nieuwe workshop worden, daar ben ik rustiger in geworden. Iets nieuws kan ik ook een paar maanden later introduceren. Wil je toch graag weten waar ik mee bezig ben, vraag het dan tijdens je workshop. Ik zal je er vol enthousiasme over vertellen.

 

Het jaar 2020

Het jaar is net begonnen als ik dit schrijf. Ik heb vandaag voor 5 jaar bijgetekend op het Heuvelpark. Ik ben gelukkig met de manaier waarop ik werken en wonen nu combineer. Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Iedereen die me kent weet dat werk voor mij geen werk is, het is een feestje om mijn creativiteit aan jullie over te dragen. Heerlijk. Naar huis gaan voelt ook helemaal goed. Ik weet nu pas wat het is om je thuis te voelen in je eigen huis. Waarom ben je dan altijd in je huis aan het klussen? Een vraag me vaak gesteld wordt. Mijn huis veranderen vind ik heerlijk. Veranderingen qua kleur muren is voor mij bijna hetzelfde als een boeket bloemen kopen :-)

Wat dit jaar allemaal gaat brengen dat weten we natuurlijk niet. Maakt ook niet uit. Gewoon lekker doorgaan en genieten van alles wat we hebben en mogen doen. Januari en februari zijn lekker druk met het maken van foampruiken voor carnaval. Er staan 2 nieuwe workshops online en er komen er nog twee aan. En voor mezelf heb ik na drie jaar een lekkere vakantie geboekt. Ook zinin.

Wat een vervolg.

Het is nu augustus 2021, eindelijk tijd om de website van 2handjes eens grondig onderhanden te nemen. Ik schrik als ik aan deze pagina begin. De laatste keer dat ik deze pagina voorzag van nieuwe tekst had een zeer positieve eindtekst. Wat liep het jaar 2020 anders. Ik vertrok voor een heerlijke vakantie, heb daar intens genoten. Op het moment dat ik terug kwam was er de eerste Corona besmetting. Ik ben in het voorjaar niet meer opgestart. Ik ga hier niet het hele verhaal schrijven. Ik was uiteindelijk 11 maanden gesloten, een heftige tijd met een happy end. Hoezo happy? Binnen 2handjes begon ik een kleine webshop met creatieve doeboxen voor thuis. Wat was ik blij dat jullie dit geweldig vonden. Uit heel Nederland werden er thuispakketten besteld en iedereen ging masaal thuis creatief aan de slag.

Het jaar 2021

Dit jaar besloot ik de webshop die ik gemaakt had binnen 2handjes professioneel beet te pakken. Een apart bedrijf met een eigen website creatieve-doebox.nl  Omdat ik toch nog geen workshops mocht geven bouwde ik met hulp deze shop helemaal zelf. Ik was er 7 dagen in de week mee bezig. Ik heb me dus geen moment verveeld in die tijd en haalde veel energie en voldoening uit dit project. Dat kwam natuurlijk ook omdat het succes nog groter werd door het splitsen. 

In juni mocht ik met beide bedrijven weer actief bezig zijn. Dat was even heftig hoor. In augustus besloot ik dan ook even vrij te nemen om alles op een rijtje te zetten hoe nu verder. Uiteindelijk wil in een mooie balans tussen het runnen van mijn twee bedrijven. Heel belangrijk, ik wil ook nog tijd over houden voor mijn eigen kunstenaarsactiviteiten. Het is  nu eind augustus en ben deze week weer begonnen. Alle stappen voor de veranderingen heb ik op papier staan en ik ga ze nu één voor één uitvoeren. De website van 2handjes stond bovenaan.

Ik het kort de veranderingen voor 2handjes: Ik ga voorlopig 1 dag in de week workshops geven. De lunch voor de dagworkshops bestel ik bij een restaurant en de workshops van enkele uurtjes zijn alleen nog voor een middag te boeken. Bij alle workshops van een halve dag zit een proeverijtje van zoetigheden ook gemaakt door het DongensGenieten.

 

plakker 2handjes atelier klein

                             Proef de sfeer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG