2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail

facebook twitter linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest

speksteen-beeldhouwen-noord-brabant-IMG 3735

Een workshop speksteen bewerken is een beleving om nooit te vergeten.

creatief ontspannen

Beschrijving van de workshop:

Met ruim 15 jaar ervaring in het geven van workshops speksteen bewerken heb ik imiddels bewezen dat er in iedereen een kunstenaar verborgen zit. Speksteen is een hele toegankelijke steen die iedereen, zelfs met een lichte blessure aan pols of schouder heel eenvoudig kan bewerken. Het hele jaar door worden er workshops gegeven in een zeer inspirerende omgeving.
Ik werk graag met speksteen uit, Brazilië, Kenia en Azië. Ieder land schenkt ons haar geweldige kleuren. De keuze aan stenen is het hele jaar groot. Variërend in gewicht van 3 tot wel 15 kilo.

Ik begeleid je in het proces van ontwerpen, raspen en polijsten vanuit een ruwe steen. Wanneer je meerdere dagen aan een groot beeld wilt werken, bel dan met Diane, om de mogelijkheden te bespreken.

speksteen workshops in een buitenateliervan april t/m oktober werken we in mijn prachtige buitenatelier

  speksteen workshops in de wintervan november t/m maart werken we in het atelier binnen.


Onzeker of je wel iets moois kan maken?

Niemand hoeft hier onzeker te zijn over het eindresultaat. Er is voldoende begeleiding en je werkt met de beste gereedschappen. Jullie zijn mijn visitekaartje.

Ben je op zoek naar losse stenen om thuis te bewerken, dan ben je ook altijd welkom in mijn atelier. Bel wel even vooraf.

 

Tip: neem een handdoek mee om je beeldje in te vervoeren.

 

 

  • Workshop van 9.30 uur tot 16.00 uur. Data staan hieronder in de kalender.
  • Je kunt jezelf individueel inschrijven of als groep.
  • Koffie, thee, koek en een heerlijke kunstenaarslunch zijn inbegrepen.
  • De steen betaal je op de dag zelf. Prijs : € 4,- per kilo.

vanaf € 42,50

Werk je vanuit een ruwe steen?
Je betaalt € 42,50 voor de workshop en € 4,- voor een kilo steen.( gemiddeld gebruik tussen de 3 en 4 kilo)

Wil je een torso maken?
Ik heb speciaal voorbewerkte vormen. Kies uit een mannentorso of een vrouwentorso.
Deze workshop heeft een vaste prijs van € 82,50 (inclusief sokkeltje en steen)

Kies hieronder een datum en vul daarna je gegevens in.

Kies eerst uw datum en vul daarna het formulier in dat hieronder tevoorschijn komt.

 

 

Dit bericht schreef Chantal Baars na haar workshop in het gastenboek:

“Verwachtingen zijn uitgestelde teleurstellingen” zei iemand ooit tegen me. Met die gedachte in mijn achterhoofd hebbende, ging ik vandaag vol verwachting en enthousiasme naar de workshop speksteen bewerken.

Die teleurstelling bleef meer dan uit wat een enthousiaste creatieve inspirerende jonge dame! Het ochtendprogramma bestond uit een warm welkom met direct al heerlijke snoeperijen en werden we bijgepraat door Diane over het materiaal. Met het gekozen materiaal mochten we aan de slag in het prachtige buitenatelier en haalt Diane met haar gulle lach alle creativiteit in je naar boven. Diane begeleid je in het proces van ontwerpen, raspen en polijsten vanuit een ruwe steen.

Na een heerlijke lunch mochten we tijdens het middagprogramma verder aan de slag en kwam de gevreesde krasjescontrole regelmatig langs. Langzaam ontstonden de meest uitlopende vormen steeds onder het vrolijke toeziend oog van Diane die meedacht in mogelijke oplossingen. Tussen de bedrijven door was er volop gelegenheid om te genieten van zoete traktaties en drankjes. De eindresultaten waren verrassend;
van ruwe keien naar prachtige kunstwerkjes.
De kracht van deze workshop is absoluut Diane zelf in combinatie met haar inspirerende omgeving. Een concept waarmee 2handjes nog lang mee door mag gaan! In iedereen zit een kunstenaar verborgen.