2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Boekensteun op een creatieve manier gemaakt van bouwmaterialen.

creatieve boekensteun

Wat ik je nu ga vertellen zullen  velen van jullie heel raar vinden. Wanneer ik Diane van 2Handjes door de bouwmarkt loop, krijg ik een hebberig gevoel. Hoezo dat? Als creatieve duizendpoot zie ik in al die bouwmaterialen mogelijkheden om er iets creatiefs mee te doen. Al die bakken met schroeven, bouten, moeren, steunen, klemmen daar wordt ik blij van. ik gebruik deze materialen voor mijn creatieve workshops. Vandaag ga ik jullie naar de bouwmarkt sturen voor 2 Raveelsteunen. Ja niet met je oren gaan klapperen, want ik leg jullie eerst wel even uit wat het zijn. Deze steunen worden gebruikt in de bouw. Als ze een plafond gaan maken of een verdiepingsvloer, dan gebruiken ze deze steunen om de balklaag vast te maken aan de muur. Ze monteren de raveelsteunen aan de muur en daar leggen ze de balken in. Hier wordt later de vloer op gemaakt. Ik zal beginnen met een afbeelding hiervan toe te voegen, dan zie je hoe deze steun eruit ziet.

raveeldrager-380-63Materialen:

  • 2 Raveelsteunen 380-63 mm
  • 1 tempexbal doorsnede 7,5 cm
  • kranten
  • behangselplak of powertexlijm transparant
  • acrylverf en perselen
  • glanzende vernis op waterbasis

raveelsteun met tempexballenDaar gaan we dan.

Snij de tempexbal door midden met een mesje. Zet de steun rechtop en druk de halve ballen op de steunen (zie foto). Scheur van je kranten stukken.
Smeer ze in met je behangerslijm en pak de hele boekensteun in. Er mogen best wat vouwen in zitten. Dit geeft een leuk effect straks met het schilderen. Ik zelf gebruik voor dit soort plakwerk toch eerder de transparant opdrogende powertex. Dit gaat toch sneller qua drogen. Zorg dat de achterkant van je boekensteun goed vlak is. Wanneer je plakactie klaar is gaan we de steun eerst eens even goed drogen. (föhn). Mijn kinderen vinden de steunen op borsten lijken. Dat is het mooie van deze "kunst", je mag erin zien wat je wil.

 

boekensteunenkunstHet beschilderen van de boekensteun.

Nadat je boekensteun droog is, gaan we er een kunstwerk van maken. Hier kan ik jullie geen advies in geven. Je kunt vrij je gang gaan met kleuren en vormen. Ik gebruik acrylverf, omdat deze snel droogt. Zo kan ik in een paar uurtjes deze leuke boekensteunen maken.

Het afwerken van deze kunstwerken.

Als de verf goed droog is kun je de boekensteuen het best even aflakken met vernis op waterbasis. Ik kies zelf altijd voor een glanzende vernis, maar dat is een keuze. Je kunt ook kiezen voor mat of zijdeglans. Na het vernissen komen de kleuren van je verf nog mooier op.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2handjes creatief

tel: 06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG