2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Creatieve boekensteun om zelf te maken

boekensteun gemaakt met boomstammetjes

Wat heb ik weer genoten gisteren. Ik had deze boekensteun gemaakt en hem op de zakelijke pagina op Facebook geplaatst van 2Handjes . Als titel had ik hem de tekst meegegeven "raadsel voor de zondag". De reacties waren geweldig. Allerlei manieren hadden ze beschreven hoe ik dit gedaan had. De meest ingewikkelde technieken werden beschreven, terwijl het heel eenvoudig is. In dit Blog leg ik het iedereen uit hoe je deze grappige boekensteun kunt maken. ik zal duidelijke foto's toevoegen, wat voor mij is een speedboor gereedschap wat ik regelmatig gebruik. Wellicht hebben jullie er nog nooit van gehoord. Een tip is dan ook bekijk de foto's goed dan is het een fluitje van een cent.

Welke materialen heb je nodig?

  • verschillende boeken
  • 2 plaatjes staal van 2mm (10 x 40 cm)
  • 2 sterke magneten met een verzonkengat waar je een schroef in kunt doen
  • 2 stukjes rubber(2x 4 cm)
  • 2 boomstammetjes van 10- 12 cm diameter ongeveer 10 cm
  • een speedboor van de doorsnede van je magneet

hoe gaan we deze boekensteun maken?

Er zijn een paar dingen erg belangrijk. De boomstammetjes die je gebruikt moeten écht droog zijn, anders zijn ze erg zwaar en glijden ze gemakkelijk naar beneden. Ik heb ze na het zagen eerst een weekje op de verwarming gelegd. Als je de boomstammetjes zaagt is het belangrijk dat je recht zaagt. we gaan nu de plaatjes staal verwerken. Klop de plaatjes in een hoek van 90 graden. één zijde van 15 cm, de andere 25 cm. Doe dit met een hamer van rubber, of gebruik een gewone hamer. Dan is het wel verstandig om niet op het staal te slaan, maar er een latje bij te gebruiken. Je krijgt dan een strakke hoek.

blog-boekensteun-hout-materialen blog-boekensteun-materialen-speedboorblog-boekensteun-zelf-maken-magneetblog-boekensteun-van-boomstammetjes

Nu gaan we in de stammetjes de magneet bevestigen. Ik had al geschreven dat het belangrijk is on de stammetje recht te zagen, dit omdat de magneet echt vlak in het stammetje moet komen zitten. Dan heeft hij de meeste kracht. Met behulp van de speedboor maak je het boorgat, de bovenkant van de magneet komt gelijk te zitten met het zaagvlak. Als het gat klaar is zet er de magneet erin en schroef hem vast. Op de foto zie je dat ik onder de magneet nog een reepje rubber geplakt heb. Dit heb ik bewust gedaan. De kaft van de boeken is nl. glad en om te voorkomen dat de magneet toch gaat glijden, heb ik dit gedaan. Het is minder belangrijk als je een hele sterke magneet neemt. We hebben nu alles klaar om de boekensteun te gaan vullen. Gebruik aan de buitenkant wat grotere boeken. We gaan het plaatje staal in het boek verstoppen. Zet de 2 hoeken staal wel op elkaar, voordat je de boeken erop zet. Door het gewicht van de boeken blijven de stalenhoeken ook staan, anders valt alles toch om. Wil je een hele grote rij boeken op deze manier zetten, dan zal je onderplaat ook groter worden. Zet de boeken zo neer, dat in de 2 buitenste boeken het plaatje staal zit. Op deze manier is het staal voor niemand te zien. Dan hoef je alleen de stammetjes nog maar tegen het buitenste boek te doen.

blog-boekensteun-natuurlijke-materialen

En klaar is je boekensteun. Loop je nog tegen een probleem aan, schroom dat niet om me te bellen.

Diane 2handjes creatief

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG