2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een deurhanger voor de kerst maak je zelf

deurhanger kerst

Heerlijk om met al die kerstmaterialen te werken. Hoe meer sfeer ik zie, hoe meer ik wil maken. Voor mij geen traditionele kerst maar eens werken met andere materialen. Zo lang als ik me kan heugen hangen mensen een krans aan hun voordeur. Dit jaar voor mij dan ook een uitdaging om eens wat anders te maken op de voordeur. In mijn atelier, waar ik allerlei creatieve workshops geef onder de naam 2Handjes viel mijn oog op de rollen t-shirt lint. Hier ben ik dan ook mee aan de slag gegaan. Lees eerst het hele blog, dan kun je er zelf op een eenvoudige manier aan beginnen.

ring van electriciteitsbuis

 

 

 

 

Materialen:

  • eenstuk elektricitetspijp en een verbindingsstukje .
  • kleurtjes t-shirt garen
  • een schaar
  • decoratie om er op te doen
  • een lijmpistool
  • glitters
  • lijmspray

t-shirtgaren

Waar koop je t-shirt garen?

Op het moment dat ik met het t-shirt garen aan de slag ging een jaar geleden, was het nog niet op veel plaatsen te koop. Die tijd is écht veranderd. Op dat moment waren de prijzen van een rol t-shirt garen nog best hoog. Maar als je nu een Hema, Action, Knakenland, Kruidvat of allerlei andere van dit soort winkels binnenloopt kom je het t-shirt garen daar ook tegen. De prijzen daar zijn heel laag. Helaas hebben ze het dan niet ik allerlei kleuren, maar er is wel een kleurencombinatie van te maken. Ik kijk toch altijd een beetje naar de prijs, want volgend jaar wil ik toch weer iets anders aan de deur.

Het maken van de basis.

t-shirtgaren

 

 

 

 

Als basis heb ik een ring gemaakt van elektriciteitspijp. Ik heb het voordeel dat er hier een elektricien rond loopt, dus het maken van een cirkel van buis was hier geen probleem. Je kunt de buis namelijk niet buigen zonder er een buigveer in te doen. Wellicht heb je wel een elektricien in de buurt die dit voor je kan doen. Afhankelijk van hoe groot je de ring wil maken heb je een bepaalde lengte buis nodig. Je kunt dit eenvoudig berekenen. Vermenigvuldig de doorsnede van je cirkel met 3,14, dan heb je de lengte van je buis. Ik heb die van mij 50 cm Ø gemaakt. Dit was dus een lengte pijp van 157 cm(3,14 x 50). Heb je niemand die hem kan maken, stuur me dan een mailtje en ik laat Peter een ring voor je maken. Je haalt hem dan gewoon op bij 2Handjes in Dongen. 

Als eerste ben ik begonnen om de ring te omwikkelen, daarna heb ik een verdeling gemaakt met 4 linten. Gewoon vastknopen aan de buitenring. Daarna ben ik begonnen met het weven tussen de koorden. Toen ik een aantal banen gemaakt had merkte ik dat het niet zo stevig zat. Op dat moment heb ik er gewoon wat linten tussen geknoopt. Kijk maar op de foto, de rood/witte. Ik heb ze aan de binnenzijde gewoon om een bundeltje lint geknoopt. Hier zie je uiteindelijk niets van. Toen kon ik weer verder om de hele ring te weven. Op het moment dat hij klaar was kwam mijn dochter het atelier binnen. Ze zei het lijkt wel en dromenvanger. Goed idee van haar, dat zou je er ook van kunnen maken. Maar wij gaan voor een deurhanger voor de kerst.

Het versieren.

detail kerstkrans

 

 

 

 

Wanneer het weven klaar is kun je aan de slag om je versiering erop te maken. Ik ben verder gegaan met het thema wat ik dit jaar gebruik, bling/bling en dan net wat meer. Ik heb alle spulletjes vastgezet met het lijmpistool. Zoals je ziet op de foto heb ik extra witte lintjes aan de buitenring gemaakt en daar wat aangehangen. Decoreren doet iedereen toch op zijn eigen manier, dus ga gewoon lekker los. Als laatste heb ik nog extra glitters aangebracht op het geheel. Dit doe je door daar een lijmspray voor te gebruiken. Nadat ik een bericht op Facebook geplaatst had wat ze nog meer voor ideeën door mij uitgewerkt wilde hebben voor de kerst, werd er gevraagd om iets leuks om voor een raam te hangen. Dat kun je ook met dit ontwerp doen. Decoreer hem dan gewoon aan twee kanten.

De kerstdecoraties beginnen hier al aardig vorm te krijgen, volgende week ga ik verder met een idee voor je feesttafel.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG