2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

De cadeautjesmaand is in zicht, tijd om zelf aan de slag te gaan.

schemerlampje-zelf-gemaakt

We gaan richting December, de cadeautjemaand. Altijd gezellig, maar het is ook een maand waarin we snel de bodem van onze portemonnee zien. Het geld vliegt eruit. Jullie herkennen dit vast. Eigenlijk is het veel leuker om de cadeautjes die je geeft heel persoonlijk te maken. Wanneer je een beetje creatief bent of zoekt naar leuke ideetjes die andere maken, dan kan de beurs ook gesloten blijven. Een heleboel spullen die we nodig hebben om iets leuks te maken hebben we gewoon in huis. Moeite doen om zelf iets te maken geeft héél veel voldoening en de ontvanger zal het zeker warderen. Vandaag gaan we een oud schemerlampje pimpen. De komende weken heb ik nog meer leuke ideetjes voor jullie.

Materialen.

materialen om een schemerlampje te recyclen

  • oud schermerlampje met een kapje
  • kranten of oude tijdschriften
  • powertexlijm of behangselplak
  • zwarte acrylverf
  • schuurpapier
  • penseel
  • vilt op de rol
  • lijmpistool

Ik had deze materialen allemaal in huis. Heb je geen oud schemerlampje, loop dan eens binnen bij een kringloopwinkel. Het vilt wat ik gebruikt heb kun je halen bij een stoffenzaak. De andere materialen heb je vast in huis.

Het plakken.

het beplakken van een schemerlamp kapje

Ik ben begonnen met het knippen van heel veel stukjes papier. Ik heb gebruik gemaakt van krantenpapier. Gebruik tekststukjes en stukjes met afbeeldingen door elkaar. Begin aan de binnenkant van de kap. Smeer de kap in met behangplak of gebruik de powertexlijm (deze wat verdunnen met water). Smeer niet een te groot stuk in, het droogt vrij snel. Kwast een stukje papier in met lijm en plak dit op je kap. Smeer vervolgens een laagje lijm over dit papiertje en plak nu je volgende ingesmeerde papiertje er gedeeltelijk overheen. Kijk maar even naar de afbeelding, dan begrijp je meteen wat ik bedoel. ik heb geen regelmaat in het plakken aangebracht Maak de binnenkant eerst helemaal af. Laat dit eerst goed drogen, voordat je aan de buitenkant begint ( gewoon een nachtje laten drogen). Bewerk ook de randen van de kap. BELANGRIJK IS DAT ER LIJM ONDER EN BOVENOP HET PAPIER ZIT!
Is je kap klaar en je ziet nog een plekje waar het nog niet naar je zin is, geen probleem gewoon een papiertje eroverheen plakken. Dit kan ook de dag erna nog.

Het bewerken van het voetje.

schemerlampjevoetje pimpen

Ontvet het voetje en schuur het licht op met schuurpapier. Schilder het voetje met zwarte acrylverf. Breng twee laagjes verf aan. De tweede laag mag er pas op wanneer de eerste laag droog is. De keuze is aan jouw, of je laat het zo. Of je schuurt de verf een beetje door,zodat de onderlaag er een beetje doorkomt.

Het decoreren van de lampenkap.

het versieren van een lampenkap

Begin pas met je kap versieren wanneer hij goed droog is. (de volgende dag) Ik heb er voor gekozen om aan de boven- en onderrand van de kap gesponnen vilt te plakken. Ik heb dit gedaan met mijn lijmpistool.

Andere materialen.

Er zijn heel veel materialen die je kunt gebruiken om een oude kap mee te beplakken. Denk aan, tijdschriften, lapjes stof, geprinte foto's (wel printen met een laserprinter, anders vlekt de inkt) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben je een knutselaar die wel wat inspiratie kan gebruiken? Ga dan zeker eens op PINTEREST kijken. Kijk maar eens op de borden van 2Handjes

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG