2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Herfstdecoratie in een modern jasje.

moderne herfstcreatie

Ik hoor het in mijn atelier regelmatig. Ik hou niet van die frutsels in huis. Ik ben strak ingericht, het past gewoon niet. Ik ben echter van mening dat in een strakke inrichting, de sfeer van ieder jaargetijde niet mag ontbreken. Ik geef al jaren creatieve workshops en heb al heel wat 'frutsels' gemaakt. Ik zorg dat iedereen hier naar huis gaat met een passend resultaat voor hun huiskamer. We gaan vandaag een lekker strak ontwerpje maken.

Materialen.

materialen voor een modern herfststuk

  • een plaatje hout van 30 x 17
  • heel veel eikels en dopjes (Amerikaanse)
  • 3 glaasjes voor waxinelichtjes en kaarsjes
  • dikke wol
  • beetje mos
  • bruine verf
  • lijmpistool en lijmpatronen

Schilder je plankje.

waxine glaasjesblog-eikeltjes-zelfmaakidee

Begin met het schilderen van het plankje. Maak hem donkerbruin. De onderkant is minder belangrijk, schilder wel de zijkantjes goed. Teken vooraf even de plaats van je waxinelichtjes af. Deze kun je eventueel aan het einde nog schilderen. Laat de verf goed drogen. Draai je plantje om en lijm aan de onderkant met het lijmpistool eikeltjes. Kan tegen elkaar of met wat afstand. Dit zijn de pootjes. Draai hem om en zet je glaasjes op hun plek. Lijm nu de eikels in een strakke lijnen op het plakje. Gebruik dopjes, als je dat leuk vindt. Nu gaan we de glaasjes beplakken. Het kan zijn dat je het al druk genoeg vindt. Zet dan je glaasjes er zo op. Ik heb ze nog met wol bewerkt om toch het warme gevoel wat bij de herfst hoort te hebben. Ik heb het hout onder de glaasje niet geschilderd. Gebruik je de glaasjes zo, dan zou ik het wel doen. Denk nog even na of je er gekleurde glaasjes op zet?

De waxinelichtjes.

waxinelichtjes zelfmaakideemodern herfststuk

Pak de glaasjes in met de wol. Lijm van onder naar boven. Lijm stukje voor stukje. De lijm wordt erg snel hard op het glas. Voor verdere uitleg over het inpakken van de glaasjes kun je meer informatie vinden in een blog over waxinelichtjes

Volgens mij is het een strak ontwerpje geworden.

detailfoto modern herfststuk

Nog meer herfstinspiratie.

eikenbladkrans

krans van beukennootjes

hortensiakrans

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG