2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Herfst, voor mij een hele berg natuur.

herfstdecoratie met eikels

Na het maken van een creatie is het soms moelijk om er een titel aan te geven. Het is belangrijk voor Google om een goede naam te geven aan mijn ontwerp. Anders kunnen de mensen het blog niet vinden. Waar gaan jullie op zoeken, als jullie groendecoraties voor de herftsttijd willen maken? Je zal nu wel denken, waar maakt ze zich druk om. We willen gewoon uitleg. Oké, dan gaan we dat maar gewoon doen. Ik heb hem trouwens een waterval aan herfst genoemd.

Materialen.

materialen voor een herfststuk

  • een beetje verse eik (Hollandse)
  • heel veel eikels en dopjes (Amerikaanse)
  • beukennootjes en schilletjes
  • een rieten plateau Ø 30 cm
  • halve tempexbol
  • 3 maiskolven nog in het blad
  • lijmpistool en lijmpatronen
  • plantenstokje
  • tang

Je stappenplan voor je herfsttaartje.

zelfmaakidee voor een herfststukherfststuk zelfmaakidee

Laat je materialen goed drogen voor je begint te lijmen. En met drogen bedoel ik niet een paar dagen laten liggen in de warme huiskamer. De materialen moeten droog zijn en niet ingedroogd. Ik heb mijn waterval gemaakt op een rietenplateau, maar het kan ook op een schaal. Lijm eerst een krans van eikenblaadjes op de rand. Ik heb alleen gelijmt met een lijmpistool. Deze hete lijm kan wel wat brandplekjes veroorzaken op het verse blad, dus laat het blad elkaar overlappen. Op deze manier zie je een eventueel brandplekje niet. Lijm nu je tempexbol op de schaal. Ik heb nog wat van de hoogte van de bol afgehaald. Nu is het een flauwe bolvorm. Bedek de bol met het blad van de maiskolf, gewoon lijmen. Begin met het lijmen van de eikels om de bol. De volgende laag rust dan op de eerste ring. Let op dat je de lijm teveel ziet. De lijmdraden die onstaan haal je op het laatst weg. Na de eerste twee ringen gaan we er eerst de maiskolven opzetten.

De maiskolf bevestigen.

herfstmaterialen uit de natuurmaiskolf op een stokje zetten

Haal de schil gedeeltelijk van de maiskolf en steek een stukje van een plantenstokje in de kolf. De onderkant er erg hard, steek daarom meer in de kolf. Prik de maiskolven in je tempexbol en dan gaan we verder met eikels lijmen. Lijm de hele bol royaal vol. Er mogen best meerder eikels op elkaar zitten. Heb je een mooie bolvorm, dan lijm je er de hoedjes op de eikels. Lijm ook nog wat beukennootschilletjes ertussen. Ben royaal met hoedjes en beukennootjes. Volgnes mij heb je nu een 'waterval aan herfst'

Nog meer herfstinspiratie.

eikenbladkrans

waxinelichtjes

krans van beukennootjes

hortensiakrans

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG