2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Beschilder zelf je etagère.

etagere zelf maken

Het hele jaar door hebben we wel wat te vieren. Er is toch niets leuker dan zelf je hapjes maken voor het feestje. Wanneer je lekkers mooi gepresenteerd wordt is het feest compleet. Daar gaan we dan vandaag maar eens aan werken. Laat de feestjes daarna maar komen. Ik ga jullie leren om zo'n leuke etagère te beschilderen.  Koop de mdf-vorm in de betere hobbyzaak of kom langs voor een basispakket in de winkel van 2Handjes. We gaan aan de slag.

Materialen:

  • etagère van mdf
  • sjabloontjes
  • acrylverf
  • eventueel reliefpaint van talens
  • glanzende vernis
  • rollertje en penselen
  • potlood

etagere beschilderen

Hoe begin je?

Begin nooit met het beschilderen van je mdf voor je de etagère in elkaar hebt gezet. Wanneer je dit doet krijg je hem bijna niet meer in elkaar gezet. De vormen passen onbeschildert prima in elkaar, zodra er verf opzit past hij niet goed meer in elkaar. In het begin zullen de plateautje nog los zitten. Begin dan ook eerst met de een kwast in het midden. Acrylverf droogt snel dus zit alles zo aan elkaar vast door je verf. Werk van beneden naar boven. Je krijgt een mooie dekking van de verf wanneer je twee laagjes verf aanbrengt. Je kunt ook een rolletjes gebruiken.

Sjablonen maken en erop tekenen.

Ik ben begonnen met sjablonen maken. ik heb op internet  vectortekeningen gezocht en deze vervolgens in een word document gezet in het juiste formaat. Print het het document geprint op 200 grams papier. Dan heb je meteen een stevig sjabloon, wat je vaker kunt gebruiken. Teken nu met potlood je afbeeldingen op de etagère. Schilder daarna de afbeeldingen in. Wil je meerdere afbeeldingen over elkaar zetten, teken die er dan later overheen. Pas als de verf droog is.

zelfgemaakte etagere

Bij de etagère die hierboven afgebeeld staat heb ik met witte verf de randen beschilderd. Ik heb dit eenvoudig met een acrylrollertje gedaan.

Werken met reliefpaint.

Wanneer je afbeeldingen niet zo strak erop staan kun je dit gemakkelijk verbloemen door er met een tube reliefpaint een lijntje omheen te zetten. Op de begin foto zie je dat ik er ook allerlei krullen en stipjes mee gezet heb. Reliefpaint is een dikke verf in een tube. Let met het zetten van puntjes op dat je de tube niet te snel omhoog haalt, anders zijn de puntjes scherp als je verf droog is.

Vernissen ja of nee?

De keuze van vernissen mag je zelf maken. Wanneer je er een laagje vernis op doet worden je kleuren voller van kleur. Als de verf droog is zal hij niet snel afgeven, maar met een laag vernis is de verf beter beschermt. Dit voorwerp zul je niet snel onder de kraan houden, maar alleen afdoen met een vochtig lapje. Daar kan de verf best tegen, ook zonder de vernis. Ik kan eindeloos veel voorbeelden op dit blog zetten, want er zijn in mijn atelier al heel wat etagères gemaakt. Voor jullie een paar foto's en laat vooral zelf je fantasie spreken.

Nog wat inspiratie

 beschilderde etagere beschilderde etagere met cupcakesetagere beschilderen tijdens een workshop

Loop je nog tegen een probleem aan, schroom dat niet om me te bellen

Diane 2handjes creatief

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG