2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Maak thuis een Hollandschaal.

hollandse schaal om zelf te maken

Altijd ben ik op zoek naar leuke materialen voor 2Handjes , ik speel in op trends en actuele gebeurtenissen. Jullie weten allemaal dat het voetballen momenteel hot is. Gelukkig verloopt het toernooi voor ons landje voorspoedig. Zondag gaan onze mannen weer het veld op. Om thuis nog wat extra sfeer te maken heb ik een Hollandschaal gemaakt. Wil je jezelf nog versieren lees dan zeker het creatief blog van de WK-ketting. Veel plezier met het maken van deze leuke schaal.

materialen om zelf een Hollandschaal te maken bamboeschaal schilderen

Materialen:

  • een oranje kaars
  • een bamboeschaal van 30 cm van Ikea
  • acrylverf wit
  • acrylverf oranje
  • leuke kralen in de holland kleuren, waar een gat in zit van minimaal 2mm
  • ongeveer een halve kilo aluminiumdraad van 2mm
  • kniptang
  • penseel

Het beschilderen van de schaal.

Schilder de bamboeschaal eerst wit. Na het drogen schilder dan de schaal over met oranje verf. Verdun de verf met wat water. Hierdoor zal het wit van je ondergrond er mooi doorheen schijnen.

aluminiumdraad om mee te knutselenknutsel met alumniniumdraad

Het maken het kransje met aluminiumdraad.

Knip een stuk draad, zodat je een ring kunt maken van ongeveer 14 cm. Aluminiumdraad is heel buigzaam, je kunt het gewoon buigen met je handen. Sluit de ring door de draden over elkaar te draaien. We gaan deze basisring eerst wat dikker maken. Knip steeds stukken draad en wikkel deze om je basisring. Omwikkel eerst de gehele ring. Knip vervolgens stukken draad variërend tussen de 50 en 65 cm. Buig deze draden op het middelpunt en draai deze één maal om de dikke ring. Krul de draden nog niet, dat is alleen maar onhandig. Sluit de draden op elkaar aan. Heb je nog draad over zet die er dan later tussen. Een halve kilo draad is voldoende om een mooi kransje te maken.

 wire wire draad zelfmaakidee

Krul je aluminiumdraad en bevestig je kralen.

Ga niet teveel nadenken hoe je de draden buigt. Begin wel met kronkelen dicht tegen je basisring aan. Nadat je alle draden gebogen hebt schuif je de kralen aan de uiteindes. Verdeel je kralen goed. Buig eventueel de draden met een tangetje om, dan blijft alles goed zitten( zie foto). Ik heb deze schaal gemaakt om het sfeertje voor het voetballen te verhogen hier. Maar na het toernooi haal ik de balletjes eruit, schilder de schaal misschien in een ander kleurtje en staat hij de hele zomer leuk op tafel. Het Hollandstijltje in huis is altijd goed!

Laat de wedstrijd  maar beginnen, hopelijk halen we de finale.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG