2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Leuke waxinelichtjes om zelf te maken.

kerstlichtjes van mos  zelf bloemschikken

De sint is vertrokken, tijd om een andere sfeer in huis te gaan brengen, KERST. Ik zal de komende twee weken wat leuke creatieve ideeën voor jullie beschrijven om thuis te maken. Het atelier van 2handjes ligt vol met kerstmaterialen. Ik ga er rekening mee houden, dat jullie eenvoudig aan materialen kunnen komen. Ik ben dol op materialen die indrogen, of gedroogd zijn. Jullie kunnen de kerstdecoraties gemakkelijk bewaren voor een volgend jaar. We beginnen met waxinelichtjes. Eenvoudig en leuk om te maken. Ik beschrijf er één, maar meerdere bij elkaar is mooier.

materialen om kerstlichtjes te makne

Materialen

  • tempexkubus van 10 bij 10 cm
  • 10 laurierblaadjes
  • groot waxinelichtje
  • lijmpistool
  • lijmpatronen
  • musgro mos of groen mos

Het mos kun je bij een tuincentrum halen. De laurierblaadjes gewoon bij de supermarkt of ook bij het tuincentrum. Ik heb voor het decoreren verder gedroogde kerstboompjes en sterretjes gebruikt. Bepaal je deco zelf, waar je aan kunt komen.

Het plakken van je mos.

tempexvorm om kerstlichtjes van te makenzelfmaakidee voor kerstlichtjeswaxinelichtje kerst DIY

Begin met het aftekenen van je waxinelichtje. Snij deze daarna met een scherp mesje iets ruimer uit. Zorg dat je waxinelichtje recht staat. Beplak nu 5 kanten van de kubus met mos. Plak steeds kleine stukjes, zo hou je de vorm strak. Plak ook in het gat kleine stukjes mos. Als je klaar bent, knip dan de vorm nog wat strak met een schaar. Om het waxinelichtje heb ik laurierblaadjes geplakt, laat ze een beetje overlappen. Knip de onderkant van ieder blad recht af,je blaadjes staan mooi recht.

Decoratie op het mos.

Waxinelichtjes voor de kerst zelfmakenster op een zelfgemaakt waxinelichtje

Als laatste plak je op de vier zijkanten nog een leuke kerstdecoratie. Ik heb gekozen voor wit. Ik ga er zelf ook nog decoreren met verse cranberries erop. de klasieker rood/wit blijft mijn favoriet.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG