2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een kistje knutselen met plakfolie

kistje met plakfolie

De winter wil maar niet beginnen. Ik vind het niet erg hoor, ben net terug van 2 weekjes in een zonnig land. Ik ga gewoon dat lekkere weer vasthouden en stort me met jullie helemaal op het voorjaar. Vandaag een kort blog, maar het resultaat is geweldig. We gaan aan de slag met plakfolie. Lees het hele blog als eerste, dan is alles meteen duidelijk en is het maken zo gepiept.

plakfolie

 

 

 

 
Materialen:

  • plakfolie en een rakel
  • mdf voor je bakje
  • acrylverf
  • bloembolletjes, potgrond en plaatmos
  • een schaar en stanleymesje
  • vuilniszak

kistje-mdf

Het maken van je kistje:

Het formaat van je kistje ga je zelf bepalen. Ik heb gekozen voor een langwerpg model voor op de vensterbank. Ik heb gekozen voor mdf van 6 mm dikte. Het bodempje heb ik gemaakt van dunne triplex. Mdf is gemakkelijk te verwerken en lekker glad. Nadeel is dat het niet tegen water kan. Bij het vullen gewoon dik plastic erin en dan is er geen centje pijn. werk met kleine dunne spijkertjes, anders splijt je mdf. Lijmen met houtlijm is ook mogelijk. Ik heb het kistje voor ik het ging beplakken nog even geschilderd.

kistje met plakfolie

werken met een rakel

Het beplakken van je kistje:

Dit is misschien wel het moeilijkst. Het kiezen van je plakfolie. Ik werd een beetje gek op internet, je ziet zoveel moois. Ik vind dit een geweldige website met veel hippe folies. Je kan daar al een half metertje bestellen van één design. Knip je folie iets ruimer dan het formaat van je kistje. als je een patroon hebt extra opletten. Je patroon moet wel kloppen. Plak nu voorzichtig je eerste vlak, haal de beschermfolie die op de plakkant zit er stukje vor stukje af. Je hebt nu ook de rakel nodig. Hier druk je de folie mee aan. ( heb even een oude foto gebruikt, had even niemand om te fotograferen terwijl ik bezig was). Leg het kistje nu op de kant die je net geplakt hebt. Met het stanleymesje kun je de folie op maat snijden. Dit gaat beter dan je folie vooraf precies op maat knippen. Wanneer de folie aan alle vier de kanten erop zit is je kistje af. Ik had mijn kistje in het begin wit geschilderd, nadien heb ik de bovenrandjes en een stuk van de binnenkant nog een ander kleurtje gegeven. Omdat de kleur zo fel was, heb ik het effect van de folie nagemaakt. Ik heb er een heel klein beetje zwart overheen gedaan.

Nu kan het voorjaar in je kistje:

En dan als laatste ga je het voorjaar in de bakje doen. Vouw als eerste je plastic van de vuilniszak erin. Gewoon boven de rand uit laten komen. Vullen met potgrond en je bollentjes erin. Knip nu pas je folie weg. Als laatste heb ik op de potgrond wat plaatmos gedaan.

Bij mij zit het voorjaarsgevoel erin hoor!

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG