2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een fles met t-shirt garen bewerken

flessen met t-shirt garen

Deze week zijn er 300 brugpiepers in het atelier van 2Handjes in Dongen aan het werk. Ze maken allerlei creatieve spulletjes om vrijdag op de bazaar te verkopen. De armbandjes en de flessen zijn ├ęcht favoriet. Zelf de jongens zijn erg enthousiast. Het maakt ze niet uit om armbandjes te rijgen en vingerhaken kunnen ze ook. Leuk als de kinderen fanatiek zijn, allemaal voor het goede doel.De kinderen vinden het hier een waar paradijs, zoveel spullen. Meestal geef ik  andere creatieve workshops ,vooral aan volwassenen. Regelmatig word ik benaderd door scholen, om ook workshops voor kinderen te geven. Dit doe ik altijd erg graag, blijf je jong door. De kinderen die hier waren gaven me het idee voor dit blog. Dit kunnen wij thuis ook handig maken en een groep van die flessen met wat leuke bloemen zal mijn moeder zeker leuk vinden. Het is eenvoudig om te maken en je kunt het leuk met de kinderen doen.

Materialen:

  • lege wijnflessen of glazen potten
  • t-shirt garen
  • lijmpistool en patronen
  • een paar mooie bloemen
  • eventueel haaknaald no 12, je kunt ook met je vingers haken.

Het t-shirt garen is restmateriaal uit de textielindustrie en is in vele kleurtjes te koop. Er zijn garens van verschillende merken in de winkels. O.a. ztringz, hooked zpagetti, maar je ziet de garens nu ook al bij  Action, Kruidvat en Blokker.

materialen om fles te bewerken met t-shirt garen

Vingerhaken of met haaknaald no. 12:

Maak een hele lange vlecht. Heel eenvoudig, gewoon vingerhaken. Dit hoefde ik de kinderen niet uit te leggen, dus dat ga ik bij jullie ook niet doen. Je kunt ook gewoon een haaknaald gebruiken. Hoe lang hij moet zijn is natuurlijk afhankelijk van je fles of glazen pot. Wanneer je een heel eind hebt, laat je de rol er gewoon aanzitten, je kunt altijd je vlecht nog langer maken. Nu gaan we beginnen met lijmen.

beplakken van de fles met t-shirtgaren

Het beplakken van de fles.

Zorg dat je lijmpistool heel heet is. Begin onderaan de fles. Je zult merken dat de lijm snel hard wordt op het glas. Zorg dat je steeds maar een klein stukje voorziet van lijm. Doe je lijm gewoon ook een beetje tegen de stof aan. Dit geeft een sterkere verbinding. In het begin is het gemakkelijker bevestigen als je fles ligt. Nadat je een keer of vier rond geweest bent, zet je de fles rechtop. Dit werkt fijner. Druk de stof steeds goed aan. Je hebt heel wat garen nodig, je zult vast nog bij moeten haken. Lijm door tot boven aan de fles. Ik vind het mooi wanneer je niet ziet dat er een fles onderzit, dus bedek al het glas. Maak een groepjes van een vijftal flessen en zet er leuk wat bloemen in.

Je kunt de fles ook nog verder versieren.

Op de begin foto zie je dat ik er nog wat kaneelstokjes aan gehangen heb. Er zijn allerlei mogelijkheden om de flessen nog verder te versieren. Vlindertjes, roosjes, veertjes, lintjes en ga zo maar door. Als je de fles overdreven versiert geeft dit ook een mooi resultaat. Over de top versieren is hip.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG