2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een grappig lepelrekje, om thuis te maken

lepelrekje

Bij de groothandel kwam ik deze grappige halve kopjes tegen. Normaal zetten ze hier plantjes in, maar bij mij kwam een heel ander idee naar boven. Ik heb er een lepelrekje van gemaakt voor in de nieuwe koffiehoek van 2Handjes. Hier hangt hij inmiddels en de reacties van de mensen die een workshop komen volgen is erg leuk. Kom gerust eens langs om een bakkie te doen en misschien heb je zelfs zin om meteen een creatieve uitspatting te doen bij 2Handjes. Ik weet niet of je ergens aan de halve kopjes kunt komen, lukt dit niet dan mag je me altijd bellen. Wellicht heb ik er nog op voorrraad. Ik heb er lepeltjes ingedaan, maar jullie hebben vast nog meer ideeën.

 

Materialen:

  • 2 halve kopjes
  • een plaatje hout van 30 x 17x 12 mm
  • zwarte verf en een penseel
  • beetje modelleerpasta
  • een beetje witte verf
  • een potlood
  • een fijn schuurpapiertje

blog-lepelrekje-zelf-maken-plankje

De voorbereiding:

Meten is weten, dus teken als eerste je gaatje af om je rekje op te hangen. Zo ook de schroefgaatjes. Het gat voor het ophangen heb ik er meteen ingeboord. De gaatjes voor de schroefjes heb ik met een priem ( kan ook een spijker zijn)  in gemaakt. Het hout is zacht, dus je drukt er zo een gaatje in. Deze punten wil ik gemakkelijk kunnen vinden na het schilderen. Schilder nu met zwarte acrylverf je plankje aan beide zijdes. Na het drogen is het verstandig om nog even de randjes licht te schuren en de platte vlakken. Doe dit met fijn schuurpapiertje. Dan gaan we nu aan de slag met de modelleerpasta.

Het verwerken van de modelleerpasta.

letters met modelleerpasta

  blog-lepelrekje-om-zelf-te-maken

Teken met potlood het woord op het plankje. Misschien ga jij wel iets heel anders in die leuke kopjes zetten. Doe een beetje modelleerpasta op een bord en neem een klein spateltje waar je de pasta op de lijntjes aanbrengt. Dit hoeft niet zo heel strak, er mogen best dikke en dunnere stukjes pasta opzitten. Laat de pasta goed drogen.

Nu nog de laatste handelingetjes.

Je hele plankje is nu zwart inclusief je letters. Schroef nu de schroefjes op de gemarkeerde puntjes. Schilder je schroefjes ook nog even zwart. Nu gaan we de letters nog een vleugje verf geven. Ik heb hier geen kwast voor gebruikt, maar gewoon een beetje witte verf aan mijn vingers gedaan. Ik heb op de bovenste topjes van de letters alleen een beetje verf gedaan. Ook weer niet te netjes doen. Dit geeft het mooiste effect. Ook al zit de verf er wat dikker op, op sommige plaatsen. Laat de verf goed drogen.

blog-lepelrekje-tekst met structuurpasta

 

 

 

 

De kopjes  kunnen op de schroeven geschoven worden en je lepelrekje is af. Je kunt eventueel een compleet zelfmaak-pakket bestellen op creatieve-ideeën.nl, dit is een nieuw bedrijf (webwinkel) van me die vanaf eind april online is.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG