2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een vrolijke rose ketting, om zelf te maken.

rose ketting op een torso

Na een dagje genieten van het lesgeven in mijn atelier,  nog even een rustmomentje opzoeken in mijn kantoor. Het geven van creatieve workshops is mijn lust en mijn leven. Kennis overbrengen is erg leuk om te doen. Deze week ben ik druk geweest met het uitwerken van een leuk idee voor een groep mensen uit het bedrijfsleven. Een hele dag voor zo'n groep verzorgen is geweldig. Ook deze mensen hebben al heel wat bedrijfsuitjes gehad en zijn steeds op zoek naar iets nieuws. Dan zijn ze bij mij meteen aan het juiste adres, want die doe niets liever dan nieuwe creatieve activiteiten bedenken. Genoeg hierover nu, vind je het wel leuk om meer te lezen over mijn bedrijf 2Handjes volg me dan maar op Facebook. Vandaag gaan we een mooie lange ketting maken in rose tinten. Voor je kralen gaat halen, kijk dan eens goed naar de foto. Ik heb gekozen voor kralen in allerlei formaten en gemaakt van verschillende materialen, daardoor passen ze toch goed bij elkaar. Ringetjes, schelpachtige vormpjes het kan allemaal.

blog-ketting-rose-materialen-zelf-maken

 

 

 

 

Materialen:

  • zeker 25 mooie rose kralen
  • 3 kleuren lintjes in het rose (3 meter Van iedere kleur)
  • 2 lintjes van een meter voor de hangende lintjes
  • 3 meter waxkoord rose 2mm
  • 3 meter waxkoord 1 mm
  • een stukje staaldraad van 20 cm
  • een aansteker
  • wat kleine rose kraaltjes voor aan je lintjes

een zelf gemaakte naald

Het maken van een handige naald:

Het rijgen van kralen aan lint is op deze manier een makkie. Het draad wat ik hiervoor gebruik, daar rijg ik normaal gesproken kettingen van. Het is staaldraad met een dun laagje coating erover heen. Vouw je draad dubbel en leg de uiteinden op elkaar. Neem een aansteker en verwarm heel kort de uiteinden. De coating smelt aan elkaar. Doof je vlam meteen met je vingers, maak ze vooraf even nat. Want anders verbrand je je vingers. Nu kunnen we gemakkeleijk de lintjes door de kralen rijgen.

Het maken van je ketting.

detailfoto rose ketting

  een detail van een rose ketting

Neem je 5 strengen van 3 meter en leg in het midden een knoop. Je werkt vanuit het midden, zo kun je gemakkelijk je uiteindelijke lengte bepalen. Je rijgt bijvoorbeeld een kraal over de 3 lintjes en legt dan in alle vijf de strengen weer een knoop. Varieer een beetje, dan je lint, dan je waxkoord enz. Denk vooral niet teveel na. Alles mag. Knoop er ook gerust eens een trosje kralen tussen of knoop ringetjes mee. Wanneer je de ketting lang genoeg vind, knoop dan de uiteindes aan elkaar. Ik heb aan die uiteindes ook nog wat kralen gemaakt. Deze bengelen uiteindelijk in je nek. Kijk even op het fotootje hieronder.

detailfoto van een zelf gemaakte rose ketting

Als laatste heb ik op de knopen hier en daar nog een lintje geknoopt en daar wat schelpachtige kraaltjes aan geregen. Met onze handige naald kun je er ook kleine kraaltje aan rijgen. Gewoon flink aan je naald trekken en jekunt hem gewoon buigen om meer kracht te zetten. Is hij stuk, dan maak je zo een nieuwe.

Heel veel succes.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG