2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Vrolijke bloemenvaas

vaas van flessen met kruiden

Op een zonnige dag als deze is het heerlijk om op te staan. Na een bakkie koffie en een wandelingetjes door de tuin kan mijn dag niet meer stuk. Gelukkig heb ik tijd en ruimte om volop van het mooie weer te genieten. Een blog schrijven kost inmiddels steeds minder tijd. Ik heb mijn draai daarin helemaal gevonden. Natuurlijk bedenk ik in de loop van de week waar ik het over ga hebben en in gedachten heb ik het al geschreven voor dat ik er aan begin. Vanmorgen heb ik voor in de vaas kruiden geplukt  uit mijn kruidentuintje. Met de geur nog aan mijn handen, zit ik hier lekker op mijn toetsenbord te tikken. Voor jullie zover zijn om de bloemen of kruiden te plukken hebben jullie eerst nog even wat te doen. Het maken van de vaas. Wat heb je nodig?

Materialen:

materialen voor een recycle vaas

  • 2 lege wijnflessen
  • schilderstape
  •  acrylverf en reliefpaint (Talens) wit
  •  4 rolletjes gipsverband
  • eventueel een sjabloon

Het aan elkaar maken van de vazen.

Ik heb de flessen aan elkaar gemaakt, maar de kunt ze ook gewoon los inpakken. Als eerste ga je de flessen aan elkaar maken. Dit doe je met de schilderstape. Waarom niet meteen met het gipsverband? Uit ervaring weet ik dat de flessen in het begin dan blijven verschuiven, met de tape gebeurt dat niet. Als dit klusje klaar is knip dan van je rolletjes gipsverband stukken van een 30 cm. Vul nu een emmertje met water en neem een reep gipsverband. Dompel deze en knijp daarna het verband  goed uit. Pak op deze manier de flessen helemaal in. Dat is nog eens creatief met gipsverband.

Het beschilderen van de flessen.

Laat je gipsverband goed drogen. Dan gaat het beschilderen veel gemakkelijker. Het vocht moet er eerst helemaal uit zijn. Breng je basiskleur in 2 laagjes aan. Zorg dat je het wit van het gipsverband helemaal kwijt bent. Als je basis droog is, teken dan met potlood je decoraties erop. Voor deze flessen heb ik een handig sjabloon gebruikt. Als je beschildering erop staat, schilder dan met een fijne penseel je tekeningen in. Op deze bloemetjes fles heb ik 5 kleurtjes gebruikt. Als laatste heb ik de bloemetjes omlijnt met witte reliëfpaint.

Je kunt blijven recyclen.

Wanneer je de flessen nadien nog zou vernissen, dan heb je nog meer mogelijk. Je kunt de flessen gebruiken als vaas. Maar als je losse flessen bewerkt zoals ik je hierboven uitgelegd heb, kun je ze zelfs gebruiken als leuke waterflessen op je terras bij een etentje. Wel is het dan belangrijk dat er een vernislaag over je beschildering zit. Dat is wat hygiënischer. Het leuke van deze manier van bewerken is dat je kunt blijven recyclen. Je schildert een nieuw basiskleurtje over je vaas en decoreert hem gewoon opnieuw. Dit ook een leuk moederdag of vaderdag idee om met de kinderen te maken. Een idee voor de juffenop school, ze kunnen met de kinderen zo een creatieve workshop geven op school met lage kosten. In het atelier van allehandjes geef ik regelmatig flessenworkshops voor groeps- en bedrijfsuitjes.

 

vaas van flessen

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2handjes creatief

tel: 06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG