2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een schilderij met je sterrenbeeld

schilderij met sterrenbeeld

Dit Blog zit ik te schrijven onder heerlijke omstandigheden. Het is vakantietijd, dat betekend weinig workshops en wat meer tijd om optimaal te genieten van mijn kinderen. De jongste is deze week al voor de derde keer naar de Efteling, ja wij hebben het voordeel dat we er maar een kwartiertje vanaf wonen. Zoonlief staat momenteel in de keuken en is een cake en een kwarktaart aan het maken. De cake staat inmiddels in de oven, wat geeft dat toch een heerlijk geurtje. Ik zal het blog niet afraffelen voor jullie hoor, maar ik kijk wel uit naar een stukje vers gebakken cake. Vandaag zal ik jullie leren hoe je een schilderij maakt met je sterrenbeeld erop. Wil je liever een workshop volgen om je schilderij te maken kom dan eens naar 2Handjes, of ga lekker zelf aan de slag nadat je het blog eerst gelezen hebt.

potten verf in het atelier van 2handjes

Materialen:

  • schilderij van 40 bij 40 cm 3D
  • Amsterdamverf kleur: Neutraalgrijs
  • Amsterdamverf kleur: Oxyd zwart
  • Amsterdamverf kleur: Titaan wit
  • spalterkwast(platte kwast)
  • penseel
  • modelleerpasta
  • reliefpaint van talens
  • palletmes
  • afbeelding van je sterrenbeeld

Het overbrengen van je tekening op het doek:

Ik ga er vanuit dat je gemakkelijk een afbeelding van je sterrenbeeld gevonden hebt. Is dit niet het geval dan kun je eenvoudig op Google zoeken, zoek naar een vectorbestand. Als je alle spullen klaar hebt staan, dan gaan we aan de slag. Allereerst gaan we de tekening overbrengen op het schildersdoek. Ik heb hier een handige truc voor. Je houdt de print met de printkant tegen het raam. Aan de achterzijde ga je met een potlood over de lijnen. Niet te hard drukken. Maak de lijnen wat breder dan de lijnen van de print. Dit doen we ,omdat er dan wat meer grafiet achter blijft op het papier. Leg nu de print op je schildersdoek met het potloodgedeelte op het doek. Nu gaan we met het potlood over de lijnen van de print. Door dit te doen komt de grafiet die aan de achterkant zit op het doek en staat je afbeelding er zo op. Nu kunnen we beginnen met schilderen.

Het schilderen van je achtergrond en het sterrenbeeld:

Ik heb de achtergrond geschilderd in de kleur Neutraal grijs. Breng de verf aan in 2 dunne laagjes, zodat de kleur goed dekt. Verdun eventueel de verf met wat water. Dat schilderd een stuk gemakkelijker. Ik kies vaak voor een 3D schilderij, dan heb je een professioneler resultaat. Wanneer de achtergrond klaar is, is het verstandig om je sterrenbeeld eerst in te kleuren met de zwarte verf. Het verwerken van de modelleerpasta is dan een fluitje van een cent.

Het verwerken van de modelleerpasta:

Meng op een bord 2 lepels modelleerpasta met je Oxyd zwarte verf. Je zult behoorlijk wat zwarte verf toe moeten voegen, om het mengsel ├ęcht zwart te laten worden. Spatel nu de vorm van je sterrenbeeld vol met je palletmes. Het mag er best een beetje dik opzitten. Breng niet overal evenveel aan. Spatel een beetje op je gevoel. Laat de dikke pasta eerst goed drogen voor je verder gaat. Dit duurt wel een dag hoor. Om het proces van drogen te versnellen, kun je er eventueel wat transparante powertexlijm door heen doen. Dit versneld het droogproces.

Het aanbrengen van de witte gloed over je doek:

Nu gaan we aan de finishing touch beginnen. Hiervoor gebruiken we de spalterkwast. We doen een beetje verf aan de kwast , ga anders even met de kwast over een stuk papier. Om de verf subtiel aan te brengen, houd je de kwast plat. Je brusht zachtjes over de hogere delen van je sterrenbeeld. Dit geeft een mooi effect. Doe dezelfde bewerking ook over de rest van je doek. Door dit te doen trek je de achtergrond en het sterrenbeeld naar elkaar toe. Heb je de smaak nu te pakken, dan is het wellicht een idee om van alle gezinsleden hun sterrenbeeld op een doek te schilderen. Je kunt op een mooie plek in jullie woning deze als een blok weghangen.

schilderij met een sterrenbeeld vissenschilderij sterrenbeeld stier

Wil je weten wat alle sterrenbeelden betekenen dan is dit een leuke site.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG