2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een leuk idee om met de kids te maken

beschildert spiegeltje bewerkt met lapjes leer

De vakantie komt er weer aan. Gisteren zat ik nog lekker in de tuin te werken in de tuinkamer. Maar vandaag is het een hele andere dag. Het regent en er zit omweer in de lucht. Dit gaan jullie zeker ook meemaken in de vakantie en dan lijkt het me handig als jullie om mijn blog 
wat leuke ideeën kunnen vinden. De komende weken zal ik speciaal voor de kinderen wat knutseltips geven. Vandaag beginnen we met een spiegeltje. Jullie zullen vast wel een keertje bij Ikea komen, want daar heb ik de spiegeltjes gehaald.

Materialen:

  • spiegeltje van Ikea
  • acrylverf
  • lapjes leer
  • transparante powertexlijm
  • schaar, penselen
  • gebruik je fantasie om nog andere leuke materialen te gebruiken
  • lijmpistool
  • schilderstape
  • föhn

De voorbereiding:

Begin eerst met het lezen van het blog, dan snap je beter wat je allemaal nodig hebt om een leuk spiegeltje te maken. Als je alle materialen verzameld hebt, kun je aan de slag. We beginnen met het omhangsysteempje aan de achterkant te maken. Dit zit bij het spiegeltje bij. Het is verstandig om het spiegeltje af te plakken als je aan het schilderen en versieren bent. Je kunt het afplakken met de schilderstape. Zet nu je spullen klaar om het spiegeltje een leuke kleur te geven.

Het schilderen van het spiegeltje.

Je zult het fijn vinden dat je spiegeltje is afgeplakt, want nu kun je gemakkelijk schilderen. Schilder de randjes ook goed. Het is het mooiste om de verf in twee dunne laagjes aan te brengen. In één keer zal de verf niet mooi dekken. Je kun de verf tussendoor drogen met de föhn of je gaat lekker even iets anders doen. Zorg wel altijd wanneer je iets anders gaat doen je de kwast even uitspoeld met warm water en de verf afdekt met folie. Het zou jammer zijn als de verf opdroogt in je kwast. Ben altijd zuinig op de kwasten en penselen. Om kwasten goed schoon te maken kun je het beste warm water pakken met een scheut vloeibaren groene zeep erin. Dit hoef je niet tussendoor te doen, maar is wel verstandig om te doen voor je de kwasten opbergt.

Het versieren van het spiegeltje

Het spiegeltje wat ik bovenaan het blog afgebeeld heb, heb ik versierd met lapjes leer. Ik zal jullie vertellen hoe ik dit gedaan heb. Teken op een dikker stuk karton een mooi bloemvormpje. Knip deze nu uit. Leg je malletje op de achterkant van je lapjes leer en omlijn je vormpje. Op deze manier heb je allemaal dezelfde bloemetjes. Je mag ook verschillende bloemen maken hoor. Je kunt verschillende kleurtjes gebruiken, bijvoorbeeld voor de hartjes van de bloem. Als je dit klaar hebt gaan we beginnen met plakken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ik zelf gebruik altijd de transparante lijm van powertex. Deze droogt transparant op, waardoor je geen lijm resten ziet zitten. Je kunt ook kiezen voor het lijmpistool. Dit is een lijm, die warm wordt en je kunt er snel mee werken. Laat dit maar door je vader of moeder doen, want als je die lijm op je vingers krijgt heb je meteen een blaar. En dat is niet fijn en doet erg zeer. Wanneer je alles erop geplakt hebt is je spiegeltje klaar. Ik zal nu nog wat andere tips geven om hem nog meer te versieren.

Nog wat tips voor een andere versiering van een spiegeltje

Heb je geen lapjes leer en woon je in de buurt van Dongen, dan mag je me gerust bellen. Ik heb altijd wel wat leuke lapjes voor jullie.

Je kunt de spiegeltjes nog verder versieren met glitters. Deze kun je kopen in een hobbywinkel. Ik heb hieronder nog meer foto's gezet met ideeën. Heb je geen leer, dan kun je er ook allerlei leuke dingen op plakken. Misschien ben je naar het strand geweest en heb je schelpjes verzameld. Een strand spiegeltje ziet er ook gezellig uit. Op de foto zie je dat ik er ook stukken papier op verwerkt heb. Deze heb ik met vuur een beetje verbrand aan de randjes. Ook een klusje voor papa of mama. Bij dit schilderijtje heb ik wat schelpenzand door de verf gedaan, dat geeft meteen een strand effect.
Ik weet zeker dat jullie een hoop fantasie hebben. Stuur maar een fototje van wat je er van gemaakt hebt.

 spiegeltjes van 2kinderhandjesspiegeltje met lapjes leerspiegeltje 2kinderhandjes

spiegeltjes van 2kinderhandjesspiegeltjes maken in Dongenspiegeltje met zand en schelpen

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG