2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Verras je Valentijn met dit leuke idee.

valentijnshartje van hout

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Ik kan me nog goed herinneren dat de hype begonnen is voor 14 februari. Een jaar of 20 geleden had ik een bloemenwinkel in Drunen. Ik denk dat de bloemenwinkels in het begin de meeste aandacht aan deze dag gaven. Bij mij spatte de liefde op deze speciale dag uit de winkel. Honderden rozen vlogen die dag de deur uit. Het begon klein, met een enkele roos voor je geliefde. In de loop der jaren is deze dag uitgegroeid tot een commerciele dag voor heel veel branches. Ik vind het jammer dat het lieve er nu een beetje af is. Het is een beetje een must geworden om er aan mee te doen. De cadeau's worden steeds groter. Laten we terug gaan naar het kleine, maar vooral naar het persoonlijke. We gaan zelf wat maken en de afzender zal anoniem zijn.

valentijnsidee met hartjes van hout

 

 

 

 
Materialen:

  • 3 Hartjes in 2 maten
  • lineaal en een potlood
  • schuurpapier 120
  • reliëfpaint goud en wit
  • verdunde houtlijm
  • acrylverf en penselen
  • swarovski steentjes

De voorbereiding:

Ik heb gewerkt  met kant-en-klare hartjes. Ze zijn te koop in verschillende maten. kijk maar eens bij Action, tuincentra of Xenos. Zelf zagen uit 6mm mdf kan ook. Heb je geen hout om ze van te maken, dan is een uitvoering in dik karton ook goed. Het gaat om het gebaar, dat jij het zelf gemaakt hebt.

Je ontwerp.

Ik heb gekozen om dwarsstrepen op het grote hart te maken. Aan de rechtse kant heb ik een vlak vrij gehouden voor mijn tekst. Schilder eerst de hartjes. Breng de verf aan in 2 laagjes. Tussendoor even laten drogen. Ik wilde toch graag een beetje een verweert effect bereiken, dus ik heb na de laatste laag de hartjes nog licht geschuurd met een schuurpapiertje. Dit is een keuze die je zelf maakt. Misschien kies jij wel voor dekkende kleuren.

hartjes van hout DIY

Het bevestigen van de hartjes.

Ik heb de hartjes vastgelijmt met houtlijm. Jullie weten inmiddels wel dat ik fan ben van reliëfpaint. Je kunt er heel handig mee schrijven. Ik heb er de teksten en de versieringen op de hartjes mee gemaakt. Ook de lijnen van de dwarsstrepen heb ik strak gezet met de reliëfpaint.

beschildert hartje

 hartje voor valentijnsdag

Een leuke tekst.

De tekst, ja die ga je zelf verzinnen. Ik had in mijn ontwerp rekening gehouden met een tekstvlak van 8 bij 8 cm. De tekst is geprint op roodpapier van 100 gram. Lijm je tekstpapiertje met houtlijm op het uitgespaarde vlak. Goed aandrukken. Over de tekst heb ik nog een laagje verdunde houtlijm (beetje water) gedaan. De inkt van de tekst zal dan niet meer uitlopen. Je kunt hier ook een glazende vernis voor gebruiken. Wil je een glanzende uitstraling van je hartjes, vernis dan het geheel. Na het lijmen van de tekst heb ik om de tekst wat krullen gezet met ja....   reliëfpaint.


Laat 2014 het jaar van de liefde worden.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG