2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een voorjaarsgevoel met hyacintenbolletjes, voor in huis.

voorjaarsbloemstuk

Laten we vooral het voorjaarsgevoel vasthouden na deze mooie week. In het vroege voorjaar blijven bij mij de kriebels om met bloembolletjes aan de slag te gaan komen. Met mijn 10 jaar bloemisten ervaring is iets leuks maken met bloembollen geen probleem. Vandaag heb ik een decoratie gemaakt voor op tafel. Jullie hebben niet veel materiaal nodig en het resultaat is geweldig. Daar gaan we. Ik heb vlinders gebruikt in mijn schikking, maar misschien hebben jullie een ander idee. Ik heb rose wikkeldraad gebruikt. Bij de bloemist of bij een tuincentrum kun je het in allerlei kleurtjes krijgen.

materialen voor een voorjaarsdecoratie

 

 

 

 

Materialen:

  • takken van bijvoorbeeld de berk
  • 6 hyacinten
  • klosje wikkeldraad rose
  • 6 vlinders
  • plaatmos

uitgespoelde hyacinten

Het klaar maken van je materialen:

Knip als eerste je takken in stukken, kijk zelf maar hoe groot je het wil maken. Mijn takken zijn ongeveer 25 cm. Na het knippen heb ik de hyacintenbollen uit het potje gehaald en het zand er voorzichtig uitgeklopt. De kracht van de de bloem zit in de bol, ook al zitten de wortels niet meer in de grond. Je bloemen komen gewoon mooi open. Zorg dat de wortels er aan blijven zitten. Spoel nu het overtollige zand wat nog tussen de wortels eruit met water. De wortels zijn dan prachtig wit. Wel voorzichtig doen hoor. Het plaatmos kun je meerdere malen gebruiken, ik heb mos gebruikt wat al ingedroogd was. Ik heb het gewoon opnieuw nat gemaakt. 

Het wikkelen van de bloembollen.

decoratiemateriaal vlinders

  berkentakken met wikkeldraad

Begin met het aan elkaar maken van de takken. Wikkel het stevig om de takken. Je basis is belangrijk voor het bevestigen van je ander materialen. Plaats de takken een beetje gekruist over elkaar. He bloembollen rusten op je constructie. Zet nu je eerst hyacintenbol op je takken en wikkel deze ook vast met je wikkeldraad. Pak de bloembolllen een beetje in met mos. Alles blijft dan ook beter zitten en het ziet er leuker uit. Laat ook die mooie witte wortels zien. Plaats je hyacinten zo dat het stuk in evenwicht blijft. Wanneer alles stevig ingepakt is, kun je het stuk zo aan de takken optillen. Handig wanneer het op tafel even in de weg staat. Het is verstandig om, om de dag je voorjaarscreatie even te sproeien, dan blijft het er lekker fris uitzien en krijgen de hyacinten voldoende vocht. Als laatste heb ik op de takken 3 vlinders gelijmd met een lijmpistool. Hier hebben de voorjaarsstukken een mooi plaatsje gekregen in de loungekamer van 2Handjes en de workshoppers maken al gretig gebruik van mijn idee.

Ik zeg LENTE!

tafeldecoratie met bloembollen

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG