2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Een voorjaarsschaal met hyacintjes, hobby lekker thuis

voorjaarsschaal met hyacinten

We hebben nog geen winter gezien in ons kikkerlandje. Laten we maar meteen doorgaan naar het voorjaar, mijn idee. Na een bezoek aan de groothandel deze week heb ik het voorjaarsgevoel helemaal. Het ligt er vol met vogeltjes, takjes, nestjes en materialen in zoete voorjaarskleurtjes en eieren in verschillende formaten. Er lagen schijfjes van boomstammetjes in allerlei kleuren. Hier gaan we onze voorjaarsschaal van maken. Ik verwacht dat jullie bij de tuincentra deze schijfjes kunnen kopen. Er zijn alternatieve genoeg om een vrolijke voorjaarsschaal te maken. De techniek blijft hetzelfde. Jullie gaan dit voorjaarsidee zelf maken.

Materialen:

  • een ballon.
  • een bloempot
  • boomstamschijfje
  • boomstamschijfje rond van Ø 4cm
  • lijmpistool en patronen
  • houtlijm en een kwast
  • palmvezel of een lap dikkere stof
  • een koord voor de rand (ik heb vilt gebruikt)
  • je voorjaarsbloemetjes en een beetje mos

ballon als ondergrond voor een schaal

De voorbereiding:

Blaas eerst je ballon maar eens op. Leg een knoop erin en zet hem op een bloempot met de knoop naar beneden. Ik heb de palmvezelvellen gebruikt om de vorm van te maken, maar het gaat prima met b.v een oude spijkerbroek. Knip dan eerst kleine lapjes. Ik heb houtlijm gebruikt. Smeer een stuk van de ballon in met houtlijm. Leg daarop je eerste lapje ( of palmvezel). Lijm de lapjes een beetje over elkaar. Smeer steeds lijm aan twee kanten van het lapje. Je kunt een perfect ronde schaal maken of een vorm met hogere en lage stukken in de vorm. Als je vorm klaar is, laat dan alles goed drogen. We gaan verder wanneer de lijm helemaal uitgehard is.
Prik dan de ballon kapot. Je kunt de restanten van de ballon zo van de vorm aftrekken.

Het lijmen van de boomstamschijfjes.

materialen voor een voorjaarsschaal-knutselen

 voorjaarsschaal DIY

Wanneer je spijkerstof gebruikt hebt en vind je dit niet zo mooi, schilder dan je basis eerst met acrylverf in de gewenste kleur. We willen dat de schaal goed blijft staan, daarom beginnen we met het lijmen van het rondje schijfje aan de onderkant in het midden. Probeer even of je schaal goed blijft staan. Nu gaan we de schijfjes lijmen. Werken met een lijmpistool is ideaal, maar kijk uit met die hete lijm. Snel werken is belangrijk, want de lijm koelt snel af en dan plakt het niet meer. Ik ben begonnen vanaf de middenschijf en heb er steeds circels met schijfjes omheen gelijmt. Laat alles mooi op elkaar aansluiten. Nadat de vorm vol was heb ik er kris kras nog stukjes opgeplakt. Daardoor is je schaal nog steviger. Ben royaal met je lijm. Klaar met lijmen, haal dan eerst even je gedroogde lijmdraden weg.

blog-voorjaar-schaal-zelf-maken-thuis

 

 

 

 

Een leuk koordje of lint langs de rand en vullen maar.

We zijn nu zover om de rand een mooi lintje of koordrandje te geven. Ook dit heb ik vastgezet met het lijmpistool. Ik heb het koord ook een beetje uit de schaal laten bungelen en er een knoopje in gedaan. Kijk maar op de beginfoto. En dan kan nu het voorjaar in de schaal. Ik heb een vuilniszak open geknipt en deze er eerst ingelegd. Dan de potgrond en de bolletjes erin. Daarna de vuilniszak mooi weg knippen lang de rand. Beetje mos op de potgrond en klaar is je prachtige schaal.

Heb je vragen over dit blog of kun je niet aan boomstamschijfjes komen, stuur me dan een mailtje of bel me.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG