2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

eenvoudig zelf je vaasjes maken?

vaasjes van gipsverband

Wat hadden jullie vorige week een kort blog-artikel hé? Sorry, ik ga het vandaag ruimschoots goed maken met jullie. Wanneer ik eenmaal aan het ontwerpen ben ben ik niet te stuiten. Vandaag is het een stuk rustiger in mijn hoofd en ben ik trots wat er allemaal aan nieuwe ontwerpen klaar staat. Vorige week heb ik ook nog een nieuwe camera gekocht, zodat ik betere foto's kan maken. Ik ga jullie volgend jaar zelfs verrassen met kleine filmpjes van technieken die ik met jullie wil delen.
Jullie zullen vast wel begrijpen dat ik niet altijd mijn nieuwste ideeën met jullie deel. Wanneer ik alles meteen uitgebreid uitleg, dan hoef ik er ook geen workshops meer in te geven. Omdat ik steeds verrassend nieuwe workshops bedenk en vooral zelf steeds andere materialen wil ontdekken, blijft er genoeg over om met jullie te delen. De vaasjes waarvan ik vandaag de techniek verklap, zijn hier nog steeds een succes. Maar stoppen doe je op het hoogtepunt, dus zul je deze vaasjes niet meer in een workshop vinden.

wat heb je allemaal nodig?

 •  reageerbuisjes, eventueel verschillende lengtes
 •  pantykousen
 •  gipsverband
 •  wikkeldraad
 •  schelpenzand
 •  emmertje water

zelf trendy vaasjes maken

Belangrijk is om je tafel eerst af te dekken met plastic. Bekijk vooraf even de foto's die ik er bij doe, dan is het al snel duidelijk.
We beginnen met 2 pantykousen over elkaar te doen. Vul deze met schelpenzand, tot een bal van ongeveer 10 cm. We gebruiken een dubbele kous, omdat het schelpenzand zo fijn is. Steek nu het reageerbuisje in het zand. Trek dan de pantykous naar boven en maak deze vast met een stuk wikkeldraad net onder het uiteinde van het buisje. Kan ook met een stukje touw hoor. Knip dan het teveel aan kous boven het reageerbuisje af. Wanneer je meerdere vaasjes maakt is het leuk om de buisjes in verschillende lengtes te gebruiken. Ook kun je variëren in grote van vaasjes, door er verschillende hoeveelheden zand in de kous te doen.

Nu gaan we kliederen. Vul een emmertje met lauw water. Knip het gipsverband in stukken van 25 cm. We moeten nu wel een beetje snel werken ivm met het drogen van het gipsverband. Dompel nu je eerste stuk gipsverband in het water en knijp het goed uit. Leg drie stukken uitgeknepen gipsverband in een kruis.
gipsverband voor vaasjes
Zet midden op het gipsverband je gevulde pantykous en vouw het gipsverband naar binnen. Bedek het gehele vaasje met het verband. draai om de bal van het vaasje wat extra, voor de stevigheid. Laat nu je vaasje drogen, versnellen kan door föhnen.
 vaasje van gipsverband

waar kan ik de vaasjes allemaal mee bekleden?

 • touw
 • beschilderen
 • sisal
 • wol
 • katoen en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Je kunt het eenvoudig bevestigen met je lijmpistool, echter alleen wanneer je vaasjes helemaal droog zijn. Wanneer je sisaltouw gebruikt dan omwikkel je het met behulp van een leuk kleurtje wikkeledraad.

steeds een andere tafeldecoratie.

Wanneer je een leuke schaal neemt en daar de vaasjes op zet heb je een leuke tafeldecoratie. Door steeds te wisselen van decoraties erbij, kun je ieder jaargetijde je schaal gebruiken.

vaasjes van gipsverbandvaasjes in kerstsfeervaasjes in herfstsfeer

voetbalvaasjesvaasjes hollandzomerse vaasjes

schaal met trendy vaasjes


Jullie kunnen aan de slag!

Diane 2handjes creatief

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG