2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Maak zelf je WK sieraden

wk-ketting-zelfgemaakt

Nederland is in de ban van het WK voetbal. Half juni gaan de wedstrijden beginnen. De workshoppers die bij 2Handjes komen zijn gewend dat ik op alle belangrijke gebeurtenissen inspeel. Dan kunnen WK sieraden niet ontbreken.

Vandaag voor jullie een blog over het maken van een ketting, een armband en blitse ringen met een Hollands tintje. Als eerste zul je op pad moeten om allerlei kralen, bedels, lintjes in deze kleuren te kopen. Wil je dit snel doen, dan kom lekker naar de kralenwinkel van Diane, want ik heb keuze genoeg. Je bent ook altijd welkom om een ketting te komen maken tijdens een workshop sieraden maken. De les is altijd gratis, je betaalt alleen de materialen.

Holland kralen en bedels magneetslot aan een wk kettingdetail wk ketting

Materialen ketting:

  • ongeveer 40 kralen, niet te groot
  • verschillende bedeltjes
  • rocaillekraaltje oranje
  • rolletje elastiekvoor je armband
  • 2,5 meter oranje lint
  • ringgetjes om je bedeltjes eraan te hangen
  • 2,5 meter waxkoord 1mm van iedere kleur ( rood, wit, blauw, oranje)
  • 2 kralenkapjes
  • twee platbektangetjes, om je ringgetjes mooi open en dicht te maken
  • een magneetslot

wk armbanddetail wk armbandholland armband

Dit heb je nodig voor je armband

Ik heb een armband gemaakt met 2 witte verdelers als basis. Ik heb een armband die ik normaal draag even opgemeten om uiteindelijk de lengte te bepalen. Maak je de armband symmetrisch, dan is het mooi wanneer hij helemaal klopt qua verdeling. Ik heb gekleurd elastiek gebruikt, maar gewoon naurel kan ook. Na het rijgen leg je er, een dubbele knoop in. Ik heb de knoop in het gaatje van het tussenstuk getrokken, dan is hij niet zichtbaar.

Het knopen van de ketting

Neem als eerste alle waxkoorden en het lint en leg daar een knoop in. Soms is het handig om eerst je groepjes uit te leggen. Dan ken je je volgorde al. Rijg vervolgens aan één van de waxkoorden wat kraaltjes. leg daarna in alle koordjes samen met het lint een knoop. Vervolgens weer een groepje. Gebruik steeds een andere kleur waxkoord. Over het lint heb ik geen kraaltjes geregen. Ga door met groepjes maken en knopen tot je ketting op je gewenste lengte is. Je eindigt met een knoop.

Het bevestigen van het slot

Aan het begin en het eind van je ketting heb je een knoop zitten. Lijm deze in het kralenkapje. Bevestig nu de kapjes met een ringgetje aan het slot.

een zelfmaakidee voor een holland ketting

 detail van een zelfgemaakte wk ketting

Je kunt de ketting verder pimpen door er stukjes waxkoord aan te knopen met rocaillekraaltjes.

ringen van gekleurd aludraad

Om je outfit verder compleet te maken, kun je er nog een leuke ring bij maken. Hier heb ik al eens een blog over geschreven. Lees maar.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG