2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Zomerse ketting met waxkoord

ketting met drie waxkoorden

Het zonnetje schijnt heerlijk vandaag. Daar hoort natuurlijk een zomerse ketting bij. Ik heb gekozen voor een eenvoudige techniek om eens over te bloggen. Dit kan ├ęcht iedereen maken en je hebt er altijd succes mee als je de ketting om hebt. Zoek gerust allerlei felle kralen bij elkaar. Hoe kleuriger, hoe vrolijker je sieraad. Neem ook wat grotere kralen. Ik heb natuurlijk gekozen voor kralen die ik zelf heb zitten branden. Alle kralen zijn dan ook uniek. Wil je dit ook leren, dan kun je bij 2Handjes in Dongen daar een workshop in volgen. glaskralen maken

Natuurlijk hoop ik dat je hem vaak kunt dragen en dat het weer een mooie zomer wordt.

materialen voor een zomerse ketting 

Materialen:

  • 15 mooie kralen, waar een waxkoord van 2mm door kan
  • 2 stukken waxkoord van 1mm, lengte 2 meter. De kleur kies jezelf natuurlijk.
  • 1 stuk waxkoord van 2mm, lengte 2 meter. Ook hier kies jezelf een kleurtje voor.
  • sieradenlijm
  • slotje met 2 veterklemmetjes
  • kniptanggetje
  • platbektangggetje

Hoe gaan we beginnen?

het knopen van het waxkoordNadat je alle materialen hebt verzameld, gaan we aan de slag. Bepaal als eerste de volgorde van je kralen. Neem nu je 3 waxkoordjes en leg in het midden een knoop. We werken vanuit het midden, zodat we straks de ketting gemakkelijk op lengte kunnen maken. Neem nu de kraal die je in het midden wil. Rijg de kraal aan het waxkoord van 2mm en leg een knoop achter je kraal, alle drie. De volgende kraal rijg je aan de twee waxkoordjes van 1mm. Daarna weer een knoop. De volgende kraal gaat aan het dikkere koord. Dit doe je om en om. Zitten de kralen er aan de ene kant er allemaal aan dan, doe je dit ook aan de andere kant. Hoe simpel kan het zijn. Door de felle kleurtje van de kralen en het waxkoord ziet je ketting er fleurig uit.

 

Op lengte maken en het slotje eraan maken.

Dit soort kettingen, draag ik altijd kort om de hals. Je hebt dan meteen een pittige uitstraling. Ga gewoon even voor de spiegel staan om de lengte te bepalen. Knip de waxkoordjes nu op lengte met je kniptanggetje. Vergeet niet dat er de lengte van het slotje en de klemmetje er ook nog bij komt. Doe nu wat sieradenlijm aan je waxkoordjes en leg ze in je klemmetje. Met het platbektanggetje knijp je ze vast. Als je dat aan de andere kant ook gedaan hebt is je zomerse ketting af.

Loop je nog tegen een probleem aan, schroom dat niet om me te bellen.

Diane 2handjes creatief

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG