2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin
2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Kerstkransjes gemaakt in chocoladevormpjes

kerstkransjes van kralen

De kerstworkshops van 2Handjes beginnen al aardig vol te stromen, lekker druk. Maar natuurlijk maak ik tijd om voor jullie een creatief Blog te schrijven, ondanks de drukte. Vorige week heb ik volop geëxperimenteerd met allerlei soorten lijm. Uiteindelijk heb ik jullie geadviseerd om de houtlijm te gebruiken. Ikzelf ben hier nog eens lekker verder mee aan de slag gegaaan. En daar is dit blog uit geboren.

Materialen:

  • houtlijm
  • rocaillekraaltjes van 2,5 en 4 mm
  • chocoladevormpjes
  • plastic bakje
  • lepeltje
  • spateltje
  • verhoudfolie

Het mengen van de rocaille kraaltjes:

kraaltjes met hout lijmknutselen met rocaillekraaltjes

Het voordeel van houtlijm is dat het transparant opdroogd. Dus je zult zien, wanneer alles droog is dat je geen lijm meer ziet. Ik heb de 2,5 mm rocailles en de 4mm kraaltjes gemengd in een plastic bakje. Ik ga dit jaar voor een kleurrijke kerst, dus ik heb ook allerlei kleurtjes uit de la gehaald. Voor mij gemakkelijk als je een kralenwinkel hebt. Jullie zijn altijd welkom om rocailles te kopen, maar op internet zijn ze ook heel handig te vinden in heel veel kleuren en maten. Waarom een plastic bakje, de kraaltjes en de lijm plakken niet meteen vast en je kunt het bakje gewoon schoonmaken met warm water. Meng de kraaltjes en de lijm met een lepeltje. Je hoeft er geen bergen lijm bij te doen. Als het er maar plakkerig uitziet. Wanneer je veel lijm gebruikt, duurt het ook langer en het plakt toch wel.

het maken van de kransjes:

kerstkransjes van kraaltjes bij 2Handjes

  kransjes van kraaltjes

Ik heb als eerste een stuk plastic op de werktafel gelegd. Schep nu de kraaltjes uit het bakje en leg ze in een ronde vorm. Met de bolle kant van het lepeltje kun je de vorm heel mooi maken. Bedenk vooraf waar je ze voor wil gebruiken. Om ze in de boom te hangen is het leuk om verschillende maten te maken. Wil je in het midden een waxinelichtje zetten, maak dan het gat in het midden groot genoeg. Je zelfs wanneer ze droog zijn twee kransjes met de platte kant aan elkaar lijmen, dan het je een vrolijke servetring. Laat de lijm lang genoeg drogen. Wacht maar tot de kraaltjes geen witte gloed meer hebben, maar weer écht glanzen. Kijk nog maar eens naar de foto, de kransjes waren al droog en het hart nog niet. Wanneer de bovenkant droog is en je haalt je kransjes van het plastic merk je al snel dat de onderkant nog niet droog is. Leg ze daarna nog een tijd op z'n kop, dan kan deze kant ook goed drogen. Terwijl ik ze aan het maken was, kwam ook het idee naar boven om er andere vormpjes van te maken. De spullen van het cupcakes maken opgezocht en daar had ik vormpjes genoeg.

Het vullen van de chocoladevormpjes.

chocoladevormpjechocoladevormpjes vullengevulde chocoladevormpjes

Ik meng steeds niet teveel kraaltjes met lijm, want het is zo bijgemaakt. Bij het vullen van de vormpjes ben ik erachter gekomen, dat hoe kleiner het vormpje het beter is om alleen de kleinste maat kraaltjes te gebruiken. Je verliest anders de vorm. Mijn kerstboompjes waren na het maken rare hompjes. En perfect zoals ik ben, liggen die in de prullenbak en maak ik gewoon nieuwe. Ik heb over de vorm eerst vershoudfolie gelegd, druk hem goed in de vormpjes. Vul daarna de vormpjes met je kralenprutje. Met een klein spateltje kun je de vormpjes glad strijken. En dan kun je de kraaltjes ook goed in de hoekjes drukken. En wat het drogen betreft is dat niet anders dan bij je kransjes. De eerste had ik er te snel uitgehaald, een gedeelte van de kraaltjes bleef gewoon in het malletje zitten. Is wel teherstellen want de lijm is nog nat genoeg om de vorm terug te krijgen. De rest heb ik de volgende dag pas omgedraaid en dat ging beter. Ik heb inmiddels al heel wat kleurige kerstdecoraties.

Succes en laat me maar weten wat jullie allemaal gemaakt hebben.

Ik wens iedereen een hele fijne en kleurrijke kerst toe.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Blog 2handjes

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG