2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Trendy ringen van aluminiumdraad

trendyringen van alumniiumdraad

Ik geef al enkele jaren workshops lampen maken met aluminiumdraad in mijn bedrijf 2Handjes. Er komen heel wat mensen per jaar naar Dongen voor deze leuke workshop. Deze keer kon ik de verleiding niet weerstaan toen ik bij de groothandel was om een voorraad draad te halen. De rekken lagen vol met leuke kleurtjes aludraad en die wilde mee naar mijn atelier. Met dit super buigbare draad kon ik nog veel meer doen, dan alleen lampen maken. Deze mooi kleurtjes waren te duur om een hele lamp van te maken, maar ik zag grootse mogelijkheden voor het sieraden maken. Thuis heb ik er kettingen, armbanden en ringen van gemaakt. Mijn jongste dochter was het meest enthousiast over de ringen, haar vriendinnen hebben er allemaal één gehad van haar. Vandaag dan eerst maar een blog over de ringen.

materialen om ring van aluminium te maken

Materialen:

  • 2 stukjes aludraad van 35 cm.
  • een ringmandrel
  • een kniptang
  • een platbektang

soorten aluminiumdraad:

flat wire 50 mm bewerkt aluminiumdraadaluminiumdraad  rond 2mm

Zoals je op de foto's ziet zijn er verschillende soorten aluminiumdraad. Je hebt gewoon glad aluminiumdraad van 2 mm en bewerkt draad van deze dikte. Daarnaast heb je ook plat draad van 50 mm. Dit wordt verkocht als flat wire. De andere wordt beading wire genoemd. Dit draad is volop te koop in hobbywinkels of op internet. Als je in de winkels komt, kom je vast nog andere diktes tegen. Om de ringen te maken zoals ik ze hieronder uitleg heb je die van 2 mm nodig. Experimenteer daarna gerust met andere diktes en met de platte.

Het maken van je ring.

aluminiumdraad om een ringmandrel

een ring maken bij 2handjesring van aluminiumdraad

Het handigste om je ring meteen in de juiste maat te maken. Er zijn in de hobbywinkel setjes te koop van plastic, waarmee je de dikte van je vingers kunt meten. Bij zo'n setje zit ook een ringmandrel bij. Hier kun je de ring omheen maken die je past. Buig de draden van 35 cm om de mandrel en laat ze naast elkaar lopen(foto1). Druk nu met je vinger op het middenpunt en begin met het draaien van je draden. Laat ze tegen elkaar aan lopen. Om je ring plat te houden kun je het beste je duim er steeds ophouden. Blijf doordraaien tot je draad op is.

Het afwerken van je ring.

Draai nu je ring om en pak je platbektanggetje. We gaan de uiteindes van het draad onder de ring buigen. Buig ze op die plaats, zodat je geen last van de uiteindes hebt, wanneer je de ring draagt. Je kunt er gewoon een stukjes vanaf knippen.

ring om een ringmandrel van aluminiumdraad

onderkant van een ring van aluminiumdraad 

Je hebt nu je blitse ring af en kunt aan het experimenteren met vorm en kleur. Probeer zeker eens een ring van de platte te maken. Waarschijnlijk krijg je het reuze druk om voor iedereen deze superringen te maken.

Heb je vragen over dit blog, stuur me dan een mailtje of bel me maar.

Diane 2Handjes creatief

06-2703 4102

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG