2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Dit is het leukste creatieve project wat ik tot nu toe gemaakt heb. In de opslag van Heuvelpark vond ik stapels met oude balken.

Op de vraag of ik ze mocht gebruiken kreeg ik een volmondige ja. Bijna alles wat hier ligt mag je gebruiken, vraag het alleen even. Maar wat moet je ermee? Wacht maar af. De zaagmachine stond in het atelier in wording. Ik vind het zelf een beetje eng om met zo'n grote circelzaag te werken, al kan er niets mis gaan werd er gezegd. Er zit een beveiligingsklep voor de zaag.

Maar het is wel frapant dat een timmerman vaak een stukje van een vinger mist. Hoe zou dat dan komen? Ik heb het risico niet genomen. Zagen jullie maar lekker voor me. Doe maar stukken tussen de 3 en 10 cm. Hoeveel? Graag alle balken die hier liggen. En dan kijken ze je toch raar aan. Dat is nu wel anders. De bouwvakkers hebben verschillende foto's gemaakt. Alle blokken heb ik geschuurd en vervolgens op een zware plaat hout gelijmd.

En toen hij klaar was was hij heeeeel zwaar. Het moest een schijfdeur worden. Daarvoor hebben we zware geleiders gebruikt die gelagerd zijn. Hij loopt nu lekker soepel en het is een plaatje in het atelier. Het was een hele klus. Ik heb daarna een weekje met een overbelaste schouder gelopen, maar dat is al weer genezen. Begin nu vooral een beetje moe te worden. 7 dagen in de week is ook best veel. Morgen maar eens wat minder doen.

Achter de deuren ligt de voorraad waardoor het in het atelier lekker rustig blijft. En niet onbelangrijk ik hoef minder te poetsen.

Ik zeg tot laterrr....

Diane

Lees alle verhuisblogs

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG