2handjes | creative workshops (logo)
2handjes logo met telefoon en mail
facebook linkedin youtube 2handjes-social-media-pinterest Instagram Icon

Avonden heb ik op het internet gesurfd. Snorren naar materialen om zo goedkoop mogelijk die 160 vierkante meter in te richten. Isoleren, plaatmaterialen

voor de wanden, elektra materiaal en ga zo nog maar even door. Verbouwen zit gelukkig in mijn bloed. Volgens mij begint een perfecte verbouwing met goed calculeren en het maken van een strakke planning. Een goed begin is het halve werk. Ervaring heb ik voldoende. Van huis uit heb ik geleerd om aan te pakken. Voor mijn opleiding tot bloemist moesten we leren metselen, lassen, een stoepje leggen, boren, zagen enzo. Hierdoor ben ik niet bang om zelf ergens aan te beginnen. En van je fouten leer je heel veel.

In mijn atelier moest een wandje betegeld worden. Nog nooit gedaan. Het ging behoorlijk mis. Ik had de tegeltjes net geplakt boven de gootsteen, prachtig. Mooi recht en strak tegen de wand. Op dat moment was het heerlijk weer buiten. Ik had een leuke regendouche voor de kinderen gekocht. Mag de douche aan in de tuin mama? Natuurlijk. Bij de net betegelde wasbak sloot ik de slang aan. Tot zover ging het goed. Wel koud hoor dat water mam. Dan zet ik de warmwater kraan wel aan. En daar ging het mis. Na een uur liep ik atelier binnen, de slang was losgeklapt en door de stoom van het warme water lagen alle tegeltjes op de wasbak. Tja en dat gebeurt je dan een volgende keer niet meer.

Inmiddels had ik alle materialen om te beginnen verzameld, het vervoer geregeld. We konden van start. Alles volgens plan. Het is dan ook een lust voor het oog om de werklieden aan het werk te zien. Inmiddels heb ik een vaste ploeg mannen die me helpt. Deed ik tot 10 jaar terug veel zelf, nu laat ik steeds meer over aan de mannen. Na je 40-ste gaat je lijf toch protesteren. Daar leg ik me met moeite bij neer.

De eerste actie was het dak isoleren van binnenuit, isolatie tegen alle wanden en aftimmeren met platen hout. Op een later moment ga ik los om de wanden te decoreren. Jullie hadden op Hoge Ham 19 een heerlijke lounge-kamer om koffie te drinken en te lunchen. Die moest hier ook komen. Zo ook een gaaf toilet en een spoelruimte voor de kwasten. In een mum van tijd lag de riolering en de watervoorziening onder de stoeptegels die in mijn ruimte liggen. Wat is bouwen toch mooi!

Tot laterrr...

Diane

Lees alle verhuisblogs

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG