foam dagworkshop

foam pruiken maken in een dagworkshop, hoeden mag natuurlijk ook!

Eerst even wat inspiratie voor jullie met foto's van hoeden en pruiken. Lees de uitgebreide beschrijving over de workshop foam. Ik ben altijd helder in wat je krijgt bij een workshop. Heb je toch nog vragen, schroom dan niet om even de telefoon te pakken.
Mijn telefoonnummer is 06-27034102. (Diane)

Beschrijving van de workshop foampruiken en foamhoeden:

Foam, een geweldig product om super gave foamhoeden en pruiken van te maken. Een foamhoed of pruik is erg comfortabel om te dragen, heel licht, kleurecht en waterproof.

We werken altijd vanuit een basismodel, foamkapje.

Een goed begin is het halve werk.
Om niet uren bezig te zijn met snijden, heb ik besloten om voor jullie kant en klare foamstroken in te kopen en voorgesneden kapjes. Er zijn stroken van 1 en 2cm , allemaal strak van model.

Je hebt dan alle tijd om te werken aan je ontwerp. Genieten van de workshop foam is hier ook erg belangrijk.

De kleurkeuze is hier reuze. Ik heb 27 kleuren foam op voorraad. Met een verfafbrander vormen we de foam. Door het schuim te verhitten plakken de verschillende lagen op en aan elkaar. Ja, je leest het goed zonder lijm te gebruiken.

foam pruiken kleuren kapjes

Toch nog wat extra uitleg!

Op internet zijn foto's te vinden van de meest geweldige pruiken. Een pruik maken is arbeidsintensief. Ieder krulletje en vorm moet je eerst maken door de foam te verwarmen. Wil je zo'n speciaal ontwerp maken dan kost dat gewoon meer tijd.


De afgelopen twee jaar heb ik alleen workshops van 3 uur gegeven. Ik liet cursisten  beginnen aan een pruik waar ze een foto van bij zich hadden. Vaak gemaakt door iemand die het vaker doet en daar ook heel wat uurtjes insteekt.
Het bleek keer op keer een race tegen de klok met als gevolg gefrustreerde cursisten en een pruik die er toch anders uitzag.
DIT WIL IK NIET MEER!
Vanaf dit jaar geef ik dan ook alleen maar dagworkshops. Wil je iets moois maken dan heb je een dag nodig en je blijft  ook lekker lunchen.

Specials voor op  foam hoeden of foam pruiken

Bij mijn hofleverancier heb ik specials voor 2handjes laten maken om je hoed of pruik te versieren. Ook gemaakt van foam, uitgesneden met een laser. Daardoor zijn de vormen super strak. Dit lukt met een met een scherp stanleymes moeilijker. Dit is ook met de stroken zo, daarom laat ik ze snijden met de laser.

 • handjes
 • hartjes
 • bloemen
 • lipjes
 • muzieknoten
 • klavertjes

foam pruiken foam vompjes

Ga ook gerust los met allerlei blingbling materialen en boa's. Breng die wel zelf mee. Ik help je graag om je te leren hoe je ze bevestigd op je foampruik of foamhoed. De remmen mogen volledig los!

Foam pruiken maken is een feestje!

Wil je zeker zijn van een bepaalde kleur, laat het dan vooraf weten!
De voorraad is groot, maar niet eindelooooos. Foam pruiken maken is hot nu.

Groepen maximaal 10 personen!


 • Workshop van een hele dag.
  10.00 - 16.00 uur
 • Data staan hieronder in de kalender.
 • Je kunt jezelf individueel inschrijven of als groep.
 • Koffie, thee, koek en een heerlijke lunch zijn inbegrepen.

€ 54,50

 

Kies & boek direct!

Kies eerst uw datum en vul daarna het formulier in dat hieronder tevoorschijn komt.

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG | Sitemap